Lánykérés Szenteste, Szilveszter estéjén vagy Valentin napon?

Gratulálunk!

Sok párral találkoztam már a 14 éves rendezvényszevezői pályafutásom alatt és elhihetitek nekem, hogy a TOP 3 első feladatok egyik, az eufórikus örömérzetet követően a következő:

- a dátum meghatározása

- a helyszínbejárások

- a meghívó stílusának kiválasztása, látvány-,  szövegkörnyezet megálmodása, átgondolása

Kicsit sem egyszerű feladatok, már az elején! Viszont itt a Plexitündérnél mi azon vagyunk, hogy meghívókérdésben segítsünk nekik!

Mielőtt azonban megmutatnám Nektek milyen meghívókat is készítünk, mesélnem kell először is a Plexitündér hitvallásáról. Ehhez egészen a 2021-es évek első napjaira kell visszautazzunk.

 A férjem plexi és polikarbonát vállalkozásának tevékenysége rengeteg maradék lapot és nyesedéket eredményez. Ezt látván jött az ötlet, hogy miért ne lehetne a hőn szeretett rendezvényszervezői munkámat, kreativitásomat úgy ötvözni, hogy azzal a környezetünkre gyakorolt negatív hatásunkat csökkentsük és értéket teremtsünk.

Látva mások plexi termékeit egyből megállapítottam, hogy nincs a magyar piacon olyan plexi dekorációs termékeket forgalmazó cég, aki széles és átfogó kínálatot tud nyújtani vásárlóinak. Feladva korábbi munkahelyemet, a saját lábamra állva létrejöhetett ennek nyomán, a Plexitündér.

Az alapításkori cél pedig továbbra is él, miszerint minden egyes nyesedékben, maradék lapokban látni kell az újrahasznosítás és az értékteremtés fontosságát. Minden egyes terméket megelőző ötletelés és tervezés fontos feladatai közé tartozik, hogy a plexi dekor termék  többfunkciós vagy átmenthető lehessen.

S mindez hogyan kapcsolódik a plexi meghívókhoz?

Gyönyörűek a papír alapú meghívók, egyre – másra készülnek a szemet gyönyörködtető darabok, de valljuk be, kezünket a szívünkre téve, az esemény múltával már nem látjuk hasznát. Kidobni vétek egy ilyen nemes papírt, szépségét és igényességét mindig megcsodáljuk, ha a kezünk ügyébe kerül…majd egy könnyed mozdulattal visszatesszük a sötét fiókba. Később költözéskor vagy elvesznek vagy az angyali szemekkel utána ácsingózó gyermekeinknek adjuk oda.

Igaz, hogy a plexi maga műanyag és ha nem tévedek több száz éves a lebomlási ideje, de ha már tudjuk, hogy ennyire magas ez a szám, akkor jobban figyeljünk oda annak minél többszöri újra felhasználására.

A plexi meghívóinkhoz éppen ezért egy fatalpat is mellékelünk (a fatalap szintén bontott anyagok újracsiszolásával készül), hogy a jól átgondolt témára épített plexi meghívót későbbiekben lakás dekorációként is használhassák a meghívottak. Így biztosan nem kerül a fiókok mélyére, hanem egy megmosolyogtató emlék lesz a komódon sok-sok éven át.

A meghívóink tervezése során 15 alapsablont mutatunk az Jegyespárnak, amit megosztott Zoom képernyőn keresztül vagy személyes találkozó által alakítunk az elképzeléseikre. Hozzáadunk és elveszünk elemeket, tisztázódik bennük a szöveg, a hangulat és kialakulnak a színek, melyeket később a dekoráció kiépítésekor is tovább tudunk vinni, megjelenítve azt.

A plexi meghívók mellé egy kis méretű kiegészítő kártyát adunk, melyeken az alap információ szerepel. Ezt minden szemrehányás és sajnálkozó tekintet nélkül adhatjuk a gyermeknek kreativkodásra vagy használható könyvjelzőként is. A legtöbbet pedig akkor hozhatjuk ki a plexi meghívó „csokorból”, ha ezek a kártyák is többfunkcióssá válnak. A kártyák hátlapjára a násznép kedves köszöntőket, jókívánságokat írhat fel és teheti azt a Nagy napon egy plexi perselybe (plexitunder.hu - Esküvő, Menyasszonyi persely, jókívánság doboz, víztiszta), melyet aztán az Ifjú pár az első házassági évfordulójukon bonthat ki és nosztalgikus eufória keretében élhetik át újra azt a napot.

A pluszt az ehhez kapcsolódó kiegészítők adják: újrahasznosított és díszített borítékok, viaszpecsét és kalligráf címzés.

 

Természetesen a klasszikus eleganciát kereső Jegyespárok rendelkezésére is állunk és örömmel készítjük el velük a plexi meghívóikat. Itt az időtlenséget a kecses formákkal, az aranydíszes berakásokkal vagy épp ellenkezőleg;  a minimalista vagy geometriai formákkal érjük el. Olyan egyedi és szívet gyönyörködtető darabok készülnek, melyek minden alkalommal mosolyt csalnak az arcokra és jó érzéssel gondolnak vissza a Nagy napra, amelynek részesei lehettek. S ne felejtsük el, a komódon fatalpban teszi ezt és nem egy sötét fiókban elfeledve.

A plexi meghívókat lekerekített élekkel, A5 méretben készítjük, UV nyomtatással. Az UV nyomtatóknak hála nincs kopás és karcolódás, erős és értékálló felületet képez a plexi felszínén. A technika fejlődésének köszönhetően hamarosan csillogó arany, ezüst és bronz hatást is képesek leszünk nyomtatni a felületére, fólia felhasználása nélkül.

A plexi meghívókat Plexitündér készíti el neked, papír alapú kiegészítőinket pedig partnerünk Diana’s Little Creative Word saját kézi kalligráf technikával (Diana's Little Creative World (@diana_little_creative_world) • Instagram-fényképek és -videók)  ill. Amare Wedding Invitation vektoros tervek alapján készíti (Esküvői meghívó készítés Budapest belváros - Pataki Anikó - Címlap (amare.hu)).

A lézervágó technika fejlődése azt is lehetővé tette, hogy napjainkban már teljesen egyedi formájú és méretű plexi meghívókat is készíthetünk. Egyedi ajánlatunkat 2 munkanapon belül látványtervvel együtt elkészítjük és küldjük.

Minden további információ kapcsán keress bizalommal!

 

Plexitündér